VİLLA TEKSTİL PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

İşbu Gizlilik ve Çerez Politikası ile Villa Tekstil Paz. San. Tic. Ltd. Şti.’ye (“Villa Halı”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere yer verileceği gibi, Villa Halı’ya www.villacarpet.com.tr web sitesi ziyaretçilerine, çerez politikası ve politikanın nasıl yönetilebileceği konularında bilgilendirme yapılacaktır. Web sitesinde yer alan çerez kullanım uyarısının kapatılması ya da web sitesi kullanımına devam edilmesi halinde çerezlere onay verildiği kabul edilir. Çerez kullanımını onaylamıyorsanız web sitesine devam etmemenizi ya da tarayıcınızdan çerez tercihlerinizi değiştirmenizi rica ederiz. Çerezlere izin verilmemesi halinde web sitesinin bazı özelliklerinin işlevselliğini yitirebileceğini hatırlatmak isteriz. Villa Halı, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“6698 sayılı Kanun”) m. 10’da belirtilen aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki sunulan açıklamaları www.villacarpet.com.tr  web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar.

1) Villa Halı’nın kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

Müşterilerimizin kişisel verilerinin korunması konusunda en temel düzenleme 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununda yapılmıştır. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununda ise, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak, kaydedilmesi, ele geçirilmesi, yayılması ve saklama sürelerinin dolmasına rağmen sistem içerisinde silinmesi, yok edilmesi ya da anonim hale getirilmemesi halinde, cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

2) Villa Halı kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

www.villacarpet.com.tr web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin kişisel verileri, müşterilerimizin açık rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Villa Halı tarafından işlenmektedir.

Villa Halı ‘ya ait olan www.villacarpet.com.tr   web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine imkân tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

www.villacarpet.com.tr  ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

www.villacarpet.com.tr  çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. www.villacarpet.com.tr  size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

www.villacarpet.com.tr  çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

www.villacarpet.com.tr  mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

3)İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

Villa Halı’ya ait olan www.villacarpet.com.tr  web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

www.villacarpet.com.tr  çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.

Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturum çerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin “kullanım ömürlerine” bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

www.villacarpet.com.tr  çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

www.villacarpet.com.tr  web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek için kullanır.

www.villacarpet.com.tr  web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. Villa Halı ayrıca Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini, mobil uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Mobil uygulamada çerez yerine ilgili uygulamanın SDK’sı (Software Development Kit) kullanılmaktadır.

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

Google Chrome : Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet Explorer : Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla Firefox : Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
Opera : Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
Safari : Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

Villa Halı’nda yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Service Provider Cookie İsmi Cookie Amacı Cookie Tipi Cookie Süresi
Google _ga Analytics cihaz bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için Persistent Cookie 2 Yıl
Google _gaexp AB testleri hakkında bilgileri tutan cookie – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için Persistent Cookie 85 Gün
Google _gid Kullanıcı tanımlama için Persistent 1 Gün
Yandex _ym_isad Reklam engelleme tespiti için Persistent Cookie 2 Gün
Yandex _ym_uid Kullanıcıları tanımlama için Persistent Cookie 1 Yıl
Villa Halı AbTesting A/B Test yönetimi için kullanılan değer bu cookiede saklanmaktadır. Persistent Cookie 2 Yıl
Villa Halı AbTestingCookies Coklu A/B Test yönetimi için kullanılan değerler bu cookiede saklanmaktadır. Persistent Cookie 2 Yıl
Villa Halı COOKIE_CookieLawInformationPermission Kişisel veri politikalarımıza ait izinler bu cookiede saklanmaktadır. Non Persistent Cookie Tarayıcı oturum süresi boyunca
Villa Halı COOKIE_Popup Kullanıcıya gösterilen popuplar ile ilgili teknik veriler bu cookiede saklanmaktadır. Persistent Cookie 1 Saat
Villa Halı COOKIE_TY.Entrance Login olmuş kullanıcıya ait bilgilerin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie 1 Ay
Villa Halı COOKIE_TY.FirstVisit Kullanıcının ilk ziyaret bilgisinin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie 1 Ay
Villa Halı COOKIE_TY.UserAlreadyLogged Kullanıcının hali hazırda login olup olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir. Non Persistent Cookie Tarayıcı oturum süresi boyunca
Villa Halı COOKIE_uic Login olmuş kullanıcıya ait access token olmayan demografik bilgilerinin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie 30 Dakika
Villa Halı COOKIE_UserAlreadyLogged Kullanıcının hali hazırda login olup olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir. Non Persistent Cookie Tarayıcı oturum süresi boyunca
Villa Halı COOKIE_UserTypeStatus Kullanıcıların statulerinin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie 12 Saat
Villa Halı hvtb Bir kullanıcının daha önce Villa Halı’u ziyaret edip etmediği bilgisini veriyor Persistent Cookie 2 Yıl
Villa Halı pid Kalıcı olarak kullanıcıya verilen ID nin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie 1 Yıl 354 Gün
Villa Halı sid Kullanıcıya ait session ID değerinin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie 30 Dakika
Villa Halı SiteHash Cookielere ait hash bilgisinin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie 7 Gün
Villa Halı VisitorTypeStatus Ziyaretçilerin statulerinin saklandığı cookiedir. Persistent Cookie Tarayıcı oturum süresi boyunca
Qualaroo ki_r Kişinin siteye indiği referrer cookiesi, document.referrer’dan gelir. Persistent Cookie 5 Yıl
Qualaroo ki_t Anket zaman damgaları ve görüntüleme sayılarının bulunduğu cookiedir. Persistent Cookie 5 Yıl
Villa Halı NSC_QDJUFTU-IUUQT-XXX.USFOEZPM.DPN Netscalerda tüm gruplarda aynı session üzerinden ilerlemek için sticky session bilgisinin saklandığı cookiedir. Session Cookie Tarayıcı oturum süresi boyunca
Marketing utmCampaign30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak Persistent Cookie 1 Ay
Marketing utmCampaignGO5d Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak Persistent Cookie 5 Gün
Marketing utmCampaignLT30d Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 3 ay tutmak Persistent Cookie 1 Ay
Marketing utmMedium30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak Persistent Cookie 1 Ay
Marketing utmMediumGO5d Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak Persistent Cookie 5 Gün
Marketing utmSource30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak Persistent Cookie 1 Ay
Marketing utmSourceGO5d Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak Persistent Cookie 5 Gün

4) Villa Halı kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

Villa Halı, mevzuatın izin verdiği durumlarda amacına uygun olarak ve ölçülü bir şekilde kişisel bilgilerinizi işleyebilecek, kaydedebilecek, güvenli bir biçimde saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecektir.

Villa Halı’nda kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

  • Web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
  • İletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
  • Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,
  • Elektronik (internet/mobil vs.) veya kâğıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
  • Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,
  • Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,
  • Müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,
  • Müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,
  • Anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,
  • Hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikâyet ve önerilerini değerlendirebilmek,
  • Yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

5) Villa Halı kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

Villa Halı ile paylaşılan kişisel veriler, Villa Halı gözetimi ve kontrolü altındadır. Villa Halı, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

 

6) Villa Halı kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Villa Halı sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz Villa Halı’nın hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalar arası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

7)Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

6698 sayılı Kanun uyarınca kişisel verilerinizin;

  1. İşlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. İşlenmişse bilgi talep etme,
  3. İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
  5. Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,
  6. 6698 sayılı Kanun’un 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,
  7. Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,
  8. Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  9. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.
  10. Başvuru formu için tıklayınız

8) Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

6698 sayılı Kanun uyarınca, sahip olduğunuz haklar Villa Halı’nın yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

9)Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

6698 sayılı Kanun’un 4. maddesi uyarınca Villa Halı’nın kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Villa Halı’nın yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Villa Halı’na doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

10) Villa Halı ‘ya kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?

Kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için www.villacarpet.com.tr posta adresinden dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz.